måndag 2 september 2013

Bennys guldfot - en mardröm för motståndarna

Mardrömselvan - Skanstull Tigers 0-3 (0-1)

Tigers gjorde en av sina kanske mest kontrollerade insatser för säsongen när man i orangea tröjor besegrade Mardrömselvan med 3-0. Matchhjältar blev en återkommande målvakt och en ketchupeffektande mittfältare.
-Ska jag göra mål så skall det vara i krysset, sade dagens poängkung.

Stabil start

Det syntes redan från start att Tigers var numret större än sina motståndare för dagen. Man dominerade bollinnehavet, ändå var det länge mållöst och stiltje i matchen. Mardrömselvan testade gång på gång sina duktiga huvudspelare och vid ett par tillfällen ställdes Phille på prov i målet. Formen tycktes dock konserverad hos Palmgren som agerade lugnt och säkert trots en irriterande sol i synfältet under hela första halvleken.

Med dryga fem minuter kvar bröt Johannes bollen centralt på motståndarnas planhalva och avancerade. Många trodde kanske att den beryktade guldfoten äntligen skulle avlossas, men den stunden var ännu inte kommen. I stället lättade Hallbom ut bollen snett framåt till en framstormande Jompa som med säsongens lösaste vänsterfot retligt placerade bollen under Mardrömselvans målvakt. Ett snöpligt mål - och en given målvaktstavla.

Med minuten kvar av halvleken tryckte sig Pana fri på äkta Messi-manér och var så när på att utöka ledningen. Trots att han gjorde allt rätt, lyckades målvakten med en briljant benparad. Ett klart revanscherande för det dråpliga 1-0-målet.

Ketchupeffekt i andra

Andra halvleken hade knappt inletts förrän Blom visades ut för en tröjdragning. Mardrömselvan lyckades dock inte skapa några väsentliga farligheter, och när Tigers var fulltaliga tog man åter kommandot över bollinnehavet. Halvvägs in i halvleken fick tigrarna en inspark tio meter från hörnflaggan. Trots att Pana vrålade ut sina intentioner att gå på första stolpen, och trots att Johannes slog ett perfekt inlägg dit, lyckades Pannkakan utan förhinder nicka bollen snyggt mellan målvaktens ben.

Efter det skapade Mardrömselvan några farligheter, bl.a. tvingades Philip till en smått fantastisk benparad. Men med fem minuter kvar av matchen satt spiken i kistan då Tigers bombade in 3-0. På en fint slagen hörna skarvade (medvetet) Blom vidare bollen till Johannes i den bortre änden av straffområdet. På halvvolley och uppstuds fick Hallbom på en riktigt präktträff som gick rakt upp i första krysset, via klykribban in i mål. Äntligen hade Benny Guldfot levt upp till sitt smeknamn, och det var en klart lycklig målskytt som vrålade något om "julafton!" när han joggade från målet. Resten av matchen spelades av utan några större farligheter.

-Vi gör det jäkligt bra i dag. Kontrollen var fullständig och det var kul att se Phille briljera i målet igen. Sen att jag fick sätta en riktig jävla stänkare i krysset blir bonus när man ligger och nallar kudde i kväll. En kandidat till årets mål? Ja, men alla mål är viktiga - om än inte lika snygga, summerade Johannes.

Värt att notera

*Philip var jäkligt bra i mål. Det går inte att komma ifrån det. Han hoppas själv kunna spela resterande matcher - det hoppas Tigers också.

*Johannes tog ett ordentligt skutt i poängligan då han gick från 0 till 3 poäng.

*Var det här Panas bästa match för säsongen? Så gick snacket på läktaren.

*Kan det faktum i Tigers spelade i sina klassiska, orangea dräkter ha bidragit till succén? Fråga Guldfot om det.