måndag 16 september 2013

Blytung förlust - avståndet krymper för tigrarna

Gook Race Crew - Skanstull Tigers 2-1 (2-0)

Skanstull Tigers lyckades inte nå upp till normal standard och föll tung med 1-2 mot Gook Race Crew på en regnig grusplan i Hökarängen. Stressigt spel, oskärpa och en viss mån otur speglade Tigers insats.
-Det kändes nervöst över hela plan, sen måste jag säga att min insats var sådär, summerade dagens målvakt Anders.

Inspirerande start

Det var inget fel på uppslutningen hos de serieledande tigrarna. Full trupp och gott mod från start speglades i en lovande inledning, där motståndarna uppträdde osäkert och darrigt. Därför kom det som en chock då Gook Race efter dryga fem minuters spel satte 1-0 på sin första målchans. Skottet kom från ett relativt bra läge, och styrdes via Löken in i mål. Anders kunde inte göra något på den snöpliga touchen.

2-0 målet kom halvvägs in i halvleken, och var än mer snöpligt. På ett tillsynes ofarligt långskott hamnade Anders fel och kunde se bollen segla i stolpen. Bollen studsade ut, och Anders hann inte reagera innan en framstormande motståndare fick bollen i sitt knä och enkelt kunde styra bollen i mål.

Tigers var chockat, men försökte ändå hålla modet uppe. Den klart bästa chansen i halvleken hade Johannes som efter en tilltrasslad situation på ett inlägg blev fri med öppet mål på bortre stolpen. Även om bollen sköts med yttersidan på halvvolley i axelhöjd, borde det ha varit mål. I stället seglade bollen retligt över ribban och Tigers gick till paus i underläge.

Nära stampar ingen bäver

Tigers försökte återigen ta tag i taktpinnen i andra halvlekens inledning. Med ett övertag i bollinnehav och ett backande motståndarlag, lyckades man också rada upp ett par fina chanser. Pana hade ett farligt skott strax utanför vänstra krysset i ett fint kombinationsanfall, samt ett friläge där målvakten läste hans fint. Coach Eneqvist höll på att dribbla sig till årets mål på äkta Zlatanmanér, men kapades i sista stund av målvakten. Eneqvist fick senare se samma målvakt paradrädda en riktig kalasträff på volley.

Men Tigers tryck skulle till sist ge utdelning. På en frispark från vänster fick Johannes på ett bra skott som via en försvarare styrdes in i bortre. En revansch för missen i första, och en injektion av hopp. Skanstull hade nu dryga 12 minuter på sig att kvittera, men desto längre matchklockan tickade, desto mer panikartade blev tigrarnas attacker. Trots några fina chanser höll ett tappert kämpande motståndarlag ut och inkasserade tre viktiga poäng. För "Skankan" blev det motsatt utgång, där man nu endast har tre poäng ner till den nya tabelltvåan Gook Race.

Efter matchen var det dystert i lägret, och det märktes att anspänningen inför slutspurten är påtaglig. Det gäller nu för Tigers att skaka av sig två raka förluster och avsluta säsongen snyggt, än har man allt i egna händer.
-Jag måste säga att min bollkänsla var lite sådär i dag. Jag höll ju på att ställa till det rätt ordentligt vid en senare tillfälle, skönt att Svenza kom in och bröt bollen när jag var ute på turné, summerade Anders efter sin come back.

Noterbart

*Även om Anders själv var kritisk till sin insats, skall han absolut inte lastas för förlusten. Tigers förlorade matchen på mittfältet och i de uteblivna avsluten. Tigrarna måste bli bättre på att komma tillbaka från ett underläge.

*Domaren Harri gjorde sin bästa match för säsongen. Om det var för att en kontrollant var på plats kan man bara spekulera i. Förhoppningsvis fortsätter han så här.

*Nästa match är samtliga Olden Goldies borta - dags för ett generationsskifte i Skankan? Upp till bevis.

*Hatten av till Gook Race Crew som spelade hela matchen utan avbytare och gjorde det med bravur.