måndag 9 september 2013

Kollektiv kollaps när Tigers fick storstryk

Skanstull Tigers - RAB 0-4 (0-0)


Skanstull Tigers åkte på säsongens andra förlust när man föll mot tabelljumbon RAB. Resultatet blev dessutom föga smickrande för de serieledande tigrarna - efter en andrahalvlek fylld av tjafs och gula kort skrevs slutresultatet till 0-4.
-Det är tråkigt när det inte går att prata med domaren när man blir fälld efter en lång rusch och kroppen är fylld av adrenalin, summerade Pana.



Stabil första

Matchen började annars bra för Skankan. Första halvlek kontrollerade man det mesta av spelet och klarade utan bekymmer av att döda av ett tidigt numerärt underläge. RAB skapade inget av värde, och Pana hade halvlekens chans då han effektivt störde målvakten och bjöds på öppet mål. Avslutet kom dock från långt håll och i snäv vinkel och seglade en bit utanför. Även poängkungen Emil Eneqvist hade ett finfint läge då han omarkerad nickade över på äkta Kenneth Andersson-manér. Kenneth hade nog satt dit den.

Kaos i andra


Andra halvlek hade knappt börjat förrän Emil Stenström visades ut i en märklig situation. Efter att ha blivit nergjord i vad som såg ut som en klar regelvidrighet, valde domaren att inte blåsa. Stenström plockade upp bollen (i vredesmod eller om han trodde att frisparken redan var klar, oklart) och visades ut för spelförstörelse. RAB förvaltade frisparken väl och kunde, trots att Phille i förstaläget gjorde en klockren parad, sätta 0-1 på returen.

Efter det spårade matchen ur och domaren, som gjorde sin kanske svagaste match för säsongen, tappade kontrollen helt. Gula kort staplades upp och tjafset lagen emellan förstörde matchen totalt. RAB fick matchen precis dit man ville och kunde med sina många tekniskt duktiga spelare rulla runt bollen med hög press. Tigers blev mer och mer frustrerade och agerade som om matchen var förlorad med en kvart kvar att spela. Det hela blev en nedåtgående spiral som kulminerade i ett par kontringsmål och en storförlust för serieledarna. Närmast att reducera var Robban som på en hörna överlistade målvakten och avlossade ett fint skott. Talande för dagen dök en RAB-försvarare upp i sista stund och styrde bollen retligt över ribban.

RAB gjorde en andrahalvlek helt enligt sin game plan, domaren var sisådär och Tigers var usla. Nu tightas det till i tabellen med tre matcher kvar att spela. Ny måstematch nästa vecka. Revansch då?

Noterbart


*Emil Stenström var tillbaka på mittfältet, det snöpliga kortet som kom att avgöra matchen var kanske inte hur han hade tänkt sig sin comeback. Å andra sidan skulle han naturligtvis ha haft frispark med sig i läget innan.

*Chrille Svenza missade sin första match för säsongen. Å andra sidan kommer han nu ha möjlighet att påpeka sin vikt för Skanstullförsvaret.

*Phille kan inte lastas för något av målen. Fyra frilägen blir lätt fyra mål när avsluten är så bra som RABs var i dag.

*Victor åkte upp för nominering till Årets dyk när han fixade ett av två gula kort för motståndarna.

*Matte åkte upp för nominering till Årets kapten.

*Blom åkte upp för nominering till Årets beröm när han, i bästa sportsmanna-anda, berömde en värdelöst slagen frispark från motståndarnas sida med orden: "Bra Beckham!".

/TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar